miércoles, 31 de diciembre de 2008

31 de desembre o 12 de setembre? That´s the question

Doncs com a darrer dia de l´any vull fer referència a una celebració i a una manifestació. Sota el meu punt de vista a quina més absurda.

La manifestació que va tenir lloc ahir pels carrers de Palma, va ser promoguda per ERC i PSM. Els lemes eren variats, però giraven en torn a l´autodeterminació i l´independència. Però el motiu també era perque volen que la diada de Mallorca no sigui dia 12 de setembre (com és actualment) sinó dia 31 de desembre. La polèmica ve perque dia 12 es va vèncer la primera batalla a Sta Ponça per part de les tropes de la Corona d´Aragó i dia 31 de desembre es va conquerir la ciutat de Mallorca. Així de simple i absurd a la vegada. Perquè em sembla absurd? Doncs perquè tot el que sigui celebrar el genocidi d´un poble a mans d´un altre per una qüestió de religió i de voler tenir terres em sembla primitiu i poc civilitzat.

La celebració, ha tengut lloc avui a la ciutat de Palma, commemorant la conquesta. Una altra cosa absurda per a mí. Pel mateix motiu que he dit abans.

És veritat que sense la invasió de les hosts aragoneses, ara no tendríem el que tenim, ni seríem qui som... però no podem celebrar aquest acte i repudiar-ne altres de la mateixa tipologia. Si esteim en contra de l´ocupació per la força d´altres terres per motius que no siguin de caràcter estrictament humanitari (ex. les terres en qüestió estan sotmeses per un tirà que provoca morts ), si estam en contra de fer de la religió bandera i d´imposar cultures... hem d´estar en contra d´aquest acte.

Amb aquest post no deix exempte de crítica a la resta de dies commemoratius que tenen el seu origen en actes de genocidi i/o religiosos d´altres nacionalitats.

Si hem d´evolucionar cap al civisme i els drets humans, hauríem de penalitzar tot alló que faci apologia d´actes autocràtics i de genocidis, sigui del signe que siguin. El rei en Jaume I és igual de dictador que ho va ser el darrer que va tenir Espanya...així que tots aquells que defensen la seva actuació ja tenen nom.

No hay comentarios:

Publicar un comentario